Omáčka/polévka z dýně
O vaření s radostí a radosti z vaření
Perníčkoví trufflíci
Nestihli jste o Vánocích sníst všechno cukroví? U nás zbyly nějaké ty perníčky. Né, že by nebyly dobré, ale bylo jich prostě moooooc. Recept na pohankové bezlephové perníčky se totiž neobešel bez experimentování a vylaďování a chvilku mi trvalo než jsem se propekla k té finální podobě, se kterou jsem byla spokojená. Aspoň si teď máme s Ančou, kromě modelínky, s čím hrát :-)
Připravila a zapsala Eva, 07.01.2016
Suroviny a příprava
- 150g - 200g perníčků bez polevy
- 100g sušených brusinek (slazených jablečným koncentrátem)
- 100g lehce opražených vlašských/lískových/kešu ořechů
- 100g opravdu hořké čokolády (s obsahem 70% kakaové hmoty a víc)
- Velká špetka soli
- ½ lžičky mleté vanilky
- Kakao nebo cokoli jiného a dobrého na obalení trufflíků
Perníčky rozmixujeme na co nejjemnější „strouhanku“. Přidáme ořechy a znovu promixujeme. Přidáme brusinky, sůl a vanilku a zase necháme chvilku pracovat mixér/robota. Na konec přilejeme rozpuštěnou čokoládu a opět promixujeme. Hmota by se měla při stisknutí lepit a dobře držet pohromadě. Prostě super materiál pro malé pomocníky :-)
Rukama děláme kuličky, které obalujeme v kakau nebo třeba v drobečcích z dalších perníčků.