Perníčkoví trufflíci

Nestihli jste o Vánocích sníst všechno cukroví? U nás zbyly nějaké ty perníčky. Né, že by nebyly dobré, ale bylo jich prostě moooooc. Recept na pohankové bezlephové perníčky se totiž neobešel bez experimentování a vylaďování a chvilku mi trvalo než jsem se propekla k té finální podobě, se kterou jsem byla spokojená. Aspoň si teď máme s Ančou, kromě modelínky, s čím hrát :-)

Připravila a zapsala Eva, 07.01.2016


Suroviny a příprava

  • 150g - 200g perníčků bez polevy
  • 100g sušených brusinek (slazených jablečným koncentrátem)
  • 100g lehce opražených vlašských/lískových/kešu ořechů
  • 100g opravdu hořké čokolády (s obsahem 70% kakaové hmoty a víc)
  • Velká špetka soli
  • ½ lžičky mleté vanilky
  • Kakao nebo cokoli jiného a dobrého na obalení trufflíků

Perníčky rozmixujeme na co nejjemnější „strouhanku“. Přidáme ořechy a znovu promixujeme. Přidáme brusinky, sůl a vanilku a zase necháme chvilku pracovat mixér/robota. Na konec přilejeme rozpuštěnou čokoládu a opět promixujeme. Hmota by se měla při stisknutí lepit a dobře držet pohromadě. Prostě super materiál pro malé pomocníky :-)

Rukama děláme kuličky, které obalujeme v kakau nebo třeba v drobečcích z dalších perníčků.

Komentáře

* Údaje označené hvězdičkou jsou povinné