Trufflíci v bílém

Sněží... pohankové pukance po celé kuchyni. Anče se podařilo otevřít (vší silou roztrhnout) nenačaté balení. Ještě, že to nebyly amaranthové perličky. Ale co s tím?

Připravila a zapsala Eva, 24.12.2015


Suroviny a příprava

  • 60g kakaového  másla
  • 20g kokosového oleje
  • 40g javorového sirupu (ten výraznější grade C od bionebio)
  • 60g sušené syrovátky (bio Amálka bez příchuti)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1 lžíce konopných semínek
  • Hrst sušené kustovnice
  • 50g – 100g neochucených pohankových pukanců

 

Olej a máslo opatrně rozehřejeme. Přidáme javorový sirup, vanilku a syrovátku a vzniklou hmotu nalejeme do mixéru/robotu. Promixujeme. Přisypeme semínka, sůl a kustovnici a znovu promixujeme. Postupně zapracujeme pohankové pukance a po každém přidání ještě promixujeme. Kolik pukanců do trufflíků „nacpete“, tak nadýchané a lehké budou. Výsledná hmota by měla dost lepit a držet pohromadě a chuť, alespoň mě, připomíná bílou čokoládu.  Rukama tvoříme kuličky, které už není třeba v ničem obalovat. Všechna ta semínka a kustovnice se postarají o na pohled zajímavou mozaiku.

Poslední rychlovka na vánoční stůl, tak šťastné a veselé :-)

A kdybyste místo syrovátky zkusili přidat do trufflíků protein, dejte vědět jak to dopadlo.

A jestli vás nebaví kuličky, zkuste čtverečky, obdélníčky,... prostě koukněte na tento postup.

Komentáře

* Údaje označené hvězdičkou jsou povinné