Růžový dortík

Zase je tu konec dubna. Zase mám narozeniny, a tak jsem si zase upekla dort :-) Na rozdíl od loňského roku je v něm o trošku méně kakaa a o něco více barev... K sežrání je (byl) ale stejně :-)

Připravila a zapsala Eva, 28.04.2017


Suroviny a příprava

Korpus je z těsta na brownies bábovku, které jsem nalila do 20cm kulaté dortové formy. V horkovzdušné troubě, předehřáté na 150 °C, byl 35 minut. Po upečení necháme korpus chvíli pochladnout přímo ve formě, a pak opatrně vyklopíme na mřížku, kde vychladne úplně. Rozřízneme a můžeme plnit a potírat růžovým krémem.

Růžový krém

  • 2 zralá avokáda
  • 250 g malin
  • Špetka soli
  • ½ lžičky mleté vanilky
  • 100 g rýžového sladu (nebo jiného tekutého sladidla podle alergií, chutí a jiných preferencí :-))
  • 100 g kakaového másla

Z obou avokád vydlabeme dužinu a spolu s malinami, solí, vanilkou a rýžovým sladem rozmmixujeme na kaši. K té pak  přilijeme rozehřáté kakaové máslo a znovu pořádně promixujeme dokud se všechno nespojí v hladký krém. Jestli, stejně jako já, použijete mimo sezónu maliny mražené, je třeba je před rozmixováním nechat roztát. Ne, že by se  zmrzlé maliny nedaly rozmixovat, ale příliš by ochladily směs a kakaové máslo by začalo rychle  tuhnout a o dost hůř by se spojilo se zbývajícími surovinami. Krém dáme na chvíli do lednice aby trošku ztuhl.... a pak už můžeme plnit a potírat korpus.   

Komentáře

* Údaje označené hvězdičkou jsou povinné