Omáčka/polévka z dýně
O vaření s radostí a radosti z vaření
Pohanková kaše
Kaše jsou u nás prostě NEJčastější/běžnější/oblíbenější/žádanější snídaně. A tahle patří k těm NEJjednodušším a řekla bych, že i k NEJzdravějším co znám. Nemusí se ani vařit :-)
Připravila a zapsala Eva, 06.07.2016
Suroviny a příprava
- 150 g světlé pohanky
- 50 g oříšků (kešu, mandle, lískové,...)
- 50 g sušených datlí
- Velká špetka soli
- Šťáva z poloviny citrónu
Pohanku s oříšky smícháme v jedné misce, zalijeme dostatečným nožstvím vody a necháme přes noc stát. Samostatně namočíme i datle a tak je necháme být. Ráno pohanku s oříšky pořádně propláchneme a dáme do mixéru. Přidáme i datle včetně vody, ve které se namáčely, sůl a citrónovou šťávu a dohladka rozmixujeme. Pokud je kaše příliš hustá, přidáme trochu vody a ta se dá i ohřát, kdybyste chtěli kaši vlažnou.
Do základní kaše se hodí ledacos přidat. Od proteinových koncentrátů, přes kakao a jiné super prášky jako maca/lucuma/baobab... až po čerstvé sezónní ovoce, které zbarví kaši podle svých možností. Ani hrst nebo dvě baby špenátu nejsou od věci, když máte rádi zelenou barvu :-) No a co jste nezvládli dát do kaše, dá se vysypat/nalít na kaši :-)
A čím, že je tahle kaše tak zdravá? Vším :-) Kdyby vás zajímaly podrobnosti, internet je plný celkem zajímavých informací o jednotlivých výše zmíněných surovinách.
Dobrou chuť a krásné letní dny :-)