Omáčka/polévka z dýně
O vaření s radostí a radosti z vaření
Konopní trufflíci
Olíznout prst a nalepit na něj co nejvíc konopných semínek...tak tohle dost baví Anču. A mě zase docela baví vymýšlet co s tím zbytkem načatého balení. Tady je jedna taková zhmotněná myšlenka :-)
Připravila a zapsala Eva, 29.11.2015
Suroviny a příprava
- 100-150g vypeckovaných sušených datlí
- 80g konopného proteinu
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce konopných semínek
- 60g kakaového másla
- 20g kokosového oleje
- Špetka soli
- Konopné semínko, konopný protein nebo kakao na obalení
Kakaové máslo opatrně rozehřejeme spolu s kokosovým olejem. Přimýcháme konopný protein, kakao a sůl a necháme chladnout a tuhnout. Mezitím si rozmixujeme/rozsekáme datle na co nejmenší kousky. Jak moc se přiblížíme krémovité konzistenci, záleží na síle mixéru a i na druhu použitých datlí. Nejlépe se rozpadnou a následně krásně spojí se vším ostatním ty obrovské úžasné... Medjool. Jsou ale docela drahé a ne vždycky a všude k dostání. Jakékoli jiné sušené a hlavně vypeckované datle fungují taky dobře. Do datlové hmoty přidáme tu kakaovo-konopnou a rozmixujeme. Přisypeme konopná semínka a celou mixovací nádobu, včetně jejího obsahu, dáme chladit do lednice. Nepropadejte panice :-) Z té řídké nepěkně vypadající kašičky se po chvíli stane „plastelína“ jak budou kakaové máslo a kokosový olej chladnout a tuhnout. No a z téhle úžasně tvárné hmoty pak děláme rukama kuličky, které můžeme a nebo taky nemusíme obalit třeba v konopném proteinu nebo v konopných semínkách a nebo v kakau, pokud jste chocoholici jako já. Skladujeme v lednici v uzaviratelné a co možná nejškaredější krabičce, to aby nikoho nenapadlo podívat se dovnitř. Jinak totiž hrozí nebezpečí, že na vás už nezbydou :-)
Přimluvila bych se za tu sůl. Nevynechávejte jí. Dodá trufflíkům tak nějak šmrnc :-)
Pokud hmotu na trufflíky zapomenete v lednici a ono to všechno nějak moc ztuhne, nevadí. Stačí znovu pořádně promixovat.