Omáčka/polévka z dýně
O vaření s radostí a radosti z vaření
Čoko ovesná kaše
Za okny sníh a na teploměru mínus... hodně. Místo zdravého, lahodného a studeného smoothie s kousky zmrzlého banánu to se snídaní vidím spíš na zdravou, lahodnou a hlavně TEPLOU kaši, ve které ale banán taky chybět nebude :-)
Připravila a zapsala Eva, 17.01.2017
Suroviny a příprava
- 8 lžic ovesných vloček
- ¼ lžičky soli
- 1 lžíce rozinek
- 1 lžíce sušených brusinek (raději těch proslazovaných jablečným koncentrátem)
- 1 menší a hlavně hodně zralý banán
- 1 lžíce dýňových semínek
- 1 lžíce slunečnicových semínek
- 1 lžička – 1 lžíce kakaa
- 4 lžíce kokosového másla/mandlového másla/kešu másla
- Med a kakaové boby (nebo taky cokoli jiného) na ozdobu a k dochucení
Příprava teplé ovesné kaše k snídani není nic složitého, jen si na ní musíte vzpomenout už večer...
Semínka sesypeme dohromady, zalijeme dostatečným množstvím vody a necháme do rána být. Vločky, rozinky, brusinky a sůl taky sesypeme dohromady, ideálně do menšího kastrůlku, a přilijeme cca 400 ml vody. Promícháme, přiklopíme pokličkou a postavíme vedle namočených semínek. Ráno přidáme k vločkám na malé kousky nakrájený banán, a pokud se do nich vsákla všechna voda, tak i trochu té. Dáme na plotnu a za častého míchání přivedeme k varu. Když jsme spokojeni s konzistencí kaše, kastrůlek sundáme z plotny a přidáme kokosové (mandlové/kešu) máslo a kakao. Promícháme, přiklopíme a necháme chvilinku odpočívat. Úplně nakonec přidáme i slitá a propláchnutá semínka a znovu promícháme... a jde se snídat a je tu další krásný zimní den :-)