Tak trochu budapešťská

Nevíte co si namazat na Oatcakes? Zkuste třeba tuhle variantu budapešťské pomazánky ;-)

Připravila a zapsala Eva, 13.01.2016


Suroviny a příprava

  • 400g toho nejtučnějšího tvarohu, který máte zrovna po ruce (nebo sýru typu Lučina)
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • Umeocet/sůl podle chuti
  • 1 lžíce konopných semínek nebo 1 hrst vlašských ořechů (posekaných nadrobno)

 

Tvaroh, koření a umeocet pořádně prošleháme, nebo promixujeme. Záleží na tom, jak tvrdý tvaroh použijete. Výsledná hmota by měla být co nejkrémovitější, kompaktní a růžová. No a teď přijde ta nejtěžší část přípravy pomazánky, rozhodnout se, jakou kombinaci bylinek a zeleniny přidat do tvarohového základu :-) Tady je seznam našich momentálně nejoblíbenějších:

  • ½ červené cibule nakrájené na co nejtenčí půlkolečka + polovina žluté kapie pokrájené nadrobno
  • ½ červené cibule nakrájené na co nejtenčí půlkolečka + pořádná hrst drobně posekané petrželky nebo kopru
  • Několik nadrobno pokrájených jarních cibulek nebo jemně pokrájený pórek

Nakonec přidáme konopná semínka nebo vlašské ořechy a už jen lehce promícháme. Necháme alespoň hodinku odležet někde v chladu, aby se všechny chutě krásně propojily a semínka nebo ořechy změkly.

Jestli jste dobrodružné povahy, zkuste sladkou papriku vyměnit za uzenou, a nebo přidejte harissu a dejte vědět jak to dopadlo :-)

Komentáře

* Údaje označené hvězdičkou jsou povinné