Salát z kořenů a s kari

Jak jen si poradit s tou spooooustou krásné zeleniny, která je teď všude... na zahradě, na trzích, ve farmářských obchodech...? Sníst? Sníst! :-) A třeba jen takhle jednoduše :-)

Připravila a zapsala Eva, 05.09.2017


Suroviny a příprava

Zeleninu očistíme a spolu s jablíčkem rozstrouháme na nudličky. Přidáme na hrubo posekané ořechy, opláchnuté rozinky a přimícháme kešunézu. Výslednou chuť doladíme citrónovou šťávou a solí a dáme alespoň na hodinu proležet do lednice.

Salát se hodí jako základ do plněných housek, baget a wrapů, jako příloha k většímu jídlu, ale vynikající je i jen tak, sám o sobě.

Co se týče čištění zeleniny, moc to nepřeháním. Celer sice loupu, ale domácí (bio) mrkev a jablíčko nechávám jak jsou, jen je důkladně opláchnu a  případně vydrbu kartáčkem.

A kešunéza je prostě boží i v téhle žluté verzi :-). Stejně dobře poslouží samozřejmě i majonéza, ale určitě bych zvolila domácí variantu se šťastným vajíčkem a kvalitním, za studena lisovaným, olejem.

Dobrou chuť :-)

Komentáře

* Údaje označené hvězdičkou jsou povinné