Narozeninový nanukáč

Moje představy o narozeninovém dortu se hodně točí kolem čokolády.Tohle byly ale Anči narozeniny, a tak jsem místo dvířek u trouby otevřela ty od mrazáku. Aničky představy o mlsání jsou totiž dost zmrzlinové a nanukové... 

Připravila a zapsala Eva, 28.07.2016


Suroviny a příprava

1. vrstva

  • 200 g datlové pasty
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 2 lžičky shoyu/tamari omáčky
  • Šťáva z jednoho citrónu
  • Cca 50 g mouky z naklíčené a usušené pohanky nebo stejné množství rozmixovaných ovesných vloček a nebo ještě další strouhaný kokos

2. vrstva

  • 1 mango
  • Šťáva z poloviny citrónu
  • Špetka soli
  • 4-6 lžic agáve sirupu/kokosového sirupu,...
  • 250 g kokosového jogurtu

3. vrstva

  • 1 velké nebo 2 menší avokáda
  • Šťáva z poloviny citrónu
  • Špetka soli
  • 4-6 lžic agáve sirupu/kokosového sirupu,...
  • 250 g kokosového jogurtu

Datlovou pastu rozdrobíme do mísy. Přisypeme a přilijeme i všechny ostatní ingredience a opravdu pořádně prohněteme. Vzniklou hmotu namačkáme na dno 20cm dortové formy.

Mango vykostíme a dužninu spolu se zbylými ingrediencemi rozmixujeme dohladka. Nalijeme na datlový základ, uhladíme a dáme alespoň na hodinu do mrazáku. Když je mango vrstva dostatečně ztuhlá zalijeme jí tou avokádovou. Postup výroby je stejný, jen mango vyměníme za avokádo. Zase dáme na nějaký čas do mrazáku.

Každá vrstva tohohle dortu je dooost dobrá sama o sobě :-) Základ je vlastně taková větší energetická tyčka typu lifebar/vivobar,... a ta druhá dvě patra jsou ideální materiál do tvořítek na nanuky.

Komentáře

* Údaje označené hvězdičkou jsou povinné