Lukyho proteinové „tiramisu“

Vlk, na rozdíl od králíka, si na mrkvi asi moc nepochutná. To už spíš na tom králíkovi... A s námi lidmi je to nějak podobně. Každý jsme jiný. Každý máme jiné chutě. Každý potřebujeme jíst trošku něco jiného... a tak, když dělám pro někoho dort, ať už k svátku nebo k narozeninám, přemýšlím nad tím, co tomu člověku udělá radost, co má rád, co mu chutná :-)

Připravila a zapsala Eva, 23.10.2016


Suroviny a příprava

A když má svátek Luky, je mi jasné, že bude tiramisu a taky je mi jasné, že tam musím nějak dostat maximum bílkovin (protejnového koncentrátu), aby se tomu vůbec dalo říkat jídlo, a aby to stálo za ochutnání :-) Začala jsem tedy s piškotem. No, vlastně nezačala. Jako základ jsem použila těsto na tvarohový koláč, do kterého jsem přidala ještě dalších 50g proteinu. Koláč si můžeme upéct klidně den, dva dopředu a pak už je to rychlovka...

  • 500 g tučného měkkého tvarohu
  • 200 g kyselejšího jogurtu/kysané smetany/Matyldy
  • ¼ lžičky soli
  • 150 g proteinového prášku
  • 5 lžic tmavého/světlého agáve sirupu
  • Cca 2 dl silné černé kávy
  • Whisky nebo jiná pálenka na pokapání
  • Kakao na posypání

Tvaroh, jogurt, sůl, proteinový prášek a sirup rozmixujeme na hladký krém. Tvarohový koláč rozkrájíme na tenčí proužky tak, aby nám sedly do formy, do které jsme se rozhodli tiramisu udělat. Vyskládáme je těsně vedle sebe na dno a opravdu hodně prolijeme černou kávou. Prokapeme pálenkou a zakryjeme polovinou krému. A pak ještě jednou celé znovu. Dáme vychladit a proležet do lednice a před servírováním hustě posypeme kakaem.

Komentáře

* Údaje označené hvězdičkou jsou povinné