Konopná čokoláda

Nebudu zabíhat do podrobností... prostě máme doma 2,5kg pixlu konopného proteinu a datum spotřeby uvedené na obalu se nezadržitelně blíží. Tenhle zelený zázrak vysoké kvality a stejně  vysoké ceny tak teď přidávám skoro do všeho. Připletl se i do čokolády a jak se ukázalo, nic není náhoda. Čokoláda s konopným proteinem a konopným semínkem jde, na rozdíl od samotného proteinu, na odbyt :-)

Připravila a zapsala Eva, 16.10.2015


Suroviny a příprava

Suroviny i postup jsou stejné jako na domácí čokoládu, jen ještě na konec přidáme 40g konopného proteinu a znovu pořádně promícháme. Hotovou čokoládu posypeme konopným semínkem a třeba i něčím dalším a dáme chladit.

Tím, že jsme zvýšili podíl pevných surovin o dalších 40g, nemá čokláda tendenci tak rychle na teple změknout. Chuť, struktura i barva jsou super a pokud nevíte, že si právě pochutnáváte na „proteinové“ čokoládě, asi byste to ani nepoznali :-)  

Co takhle přidat do čokolády další super potraviny: chlorella, spirulina, mladý ječmen, lucuma, camu camu? Nezkusili jste to už někdo?

Komentáře

* Údaje označené hvězdičkou jsou povinné